Wat neem ik mee naar de Belcrum Buren Brunch?
Deze vraag stelde ik me vanmorgen. Omdat we morgenochtend al rond 8 uur verzamelen om de voorbereidingen voor deze zonnige editie van de Belcrum Buren Brunch te treffen wil ik vandaag al iets maken.
Het wordt een aardappel tortilla, hiervoor kook ik aardappelblokjes in water met olijfolie en wat zout. Ik kijk wat ik in huis heb aan overige ingrediënten en snijdt bosui fijn, 2 tomaten in blokjes (die ik goed laat uitlekken), een kwart courgette en een gewone ui. Verder haal ik uit mijn tuin een variatie aan verse kruiden; wat peterselie, tijm en basilicum en hak dat fijn, samen met een klein spaans pepertje, want er moet wel wat pit in zitten!
Wanneer de aardappeltjes bijna gaar zijn, giet ik ze af en laat ze even lekker afstomen in het vergiet. Ondertussen kluts ik een stuk of 10 eieren en voeg wat water toe. Daarna peper, zout en paprikapoeder.
In een klein koekenpannetje met hoge rand doe ik ongeveer 1/3 van het eiermengsel zodat er een bodempje ontstaat. Ik zet het op een heel zacht vuurtje want ik wil dat het stolt, en niet aanbakt. Tortilla maken is een kwestie liefde van geduld!
Zodra het bodempje er is (het hoeft zeker niet helemaal gestold te zijn) doe ik de groenten en kruiden bij de rest van het eiermengsel, roer het even door en laat het in de pan glijden. Deksel erop, ieniemini vuurtje en wachten tot het helemaal gestold is. Daarna rustig af laten koelen en wanneer het helemaal koud is, kan het in de folie in de koelkast, dat wordt smullen morgen!
Wat breng jij mee?