Details

Woensdag 20 september 2023 van 11:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Speelhuislaan 171
Breda, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 1 oktober 2023

Deze zomer tovert CrossArts het Havenkwartier in Breda om tot een magisch kunstdoolhof. Met als kloppend hart: het Speelhuis 2.0, een kunstzinnige ‘remake’ van het historische Speelhuis van de Nassaus in het jaar 1624. Zes weken lang ben je hier welkom voor een zinnenprikkelend kunst- en cultuurprogramma.

SPEEL! verrast je met kunstinstallaties, een groen doolhof en culturele activiteiten.
De culturele activiteiten wisselen per week.

Speelhuis
In 1624 stond er aan het eind van de Speelhuislaan een jachtslot in het midden van een parkachtig bos waarin wilde dieren werden gehouden. Nu, 400 jaar later, wordt het stuk land tussen Brack en Electron opnieuw een plek van vermaak voor iedereen.

Vind je weg naar het Speelhuis door het steeds hoger groeiende doolhof en laat je steeds opnieuw verrassen. Het programma wisselt per week en komt tot stand in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties. Een tipje van de sluier: Sunset Cinema van Chassé Cinema, een pop-up bibliotheek, Radio Sueno, een speurtocht met Verborgen Verhalen, de interactieve installatie Juice en het Vrije Vogel Vouwlab. Kom spelen!

In het Speelhuis biedt elke kamer iets nieuws om te ontdekken. In samenwerking met Stedelijk Museum Breda en Royal Roots worden de door Tom Heerschop ontworpen ‘glas in lood’ ramen van het Speelhuis getekend en ingekleurd. In een van de andere kamers kun je spelen, stapelen en bouwen met kleine en grote blokken. Natuurlijk kan je ook gewoon van het uitzicht genieten, terwijl je misschien wel jouw route naar het Speelhuis reconstrueert of alvast de snelste weg uit het doolhof probeert te vinden in de Uitkijktoren.


Je vindt SPEEL! vanaf 19 augustus op het braakliggend terrein tussen Electron en Brack aan Speelhuislaan 171 in Breda.

Openingstijden
Woensdagmiddag 14:00-17:00u
Do t/m Zo.             11:00-17:00u


Meer informatie: crossarts.nl of koop meteen je ticket

Bredapas
* Met de BredaPas heb je gratis toegang. Laat bij de ingang pas en legitimatie zien en je kan met jouw gezin gratis binnen. 

Over de organisator

CrossArts
CrossArts maakt een groeiend kunstprogramma op creatieve plekken en in de publieke ruimte van Breda. CrossArts nodigt je uit om verder te...... Lees meer