CROSSARTS KUNSTCAFÉ #2 - Dwalen in het Groen

CrossArts

Details

Dinsdag 30 mei 2023 van 19:30 tot 22:30 uur
Afgelopen
Belcrumweg 19, Breda

Een avond met inspirerende sprekers over de verbinding tussen kunst en natuur!

Kunst en natuur zijn al eeuwig met elkaar verweven: kunstenaars laten zich graag door de natuur inspireren om iconische kunstwerken te creëren. En zeker nu we voor ongekende milieu-uitdagingen staan, is de verbinding tussen kunst en natuur nog nooit zo belangrijk geweest. In het tweede CrossArts kunstcafé dwalen we in het groen en laten ons inspireren.


Een groen en duurzaam doolhof
Komende zomer tovert CrossArts het braakliggende terrein tussen Electron en Brack om tot een magisch kunstdoolhof. Een groene plek waar je kan dwalen, spelen en ontdekken. Tijdens dit kunstcafé vertellen we je meer over het duurzame materiaal dat we daar laten groeien.


Wij zijn natuur
Met klimaat psychologen Marion Smans en Yvette Stevens onderzoeken we hoe we klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend kunnen maken. Lang dachten we dat wij als mensheid het universum zijn, met de natuur als onze speeltuin. Maar wij zijn zelf natuur. Tijd voor een ander wereldbeeld.


Maak zelf natuurlijke kunst met Urban Wood Web
In een experimentele workshop nemen Merel van der Linden en Marnix van de Vijver je mee in de fascinerende wereld van boomwortels. Geïnspireerd op Urban Wood Web gaan we samen natuurlijke kunst creëren. Neem je schort mee en wordt onderdeel van het natuurlijke netwerk.

Ben je kunstliefhebber en/of iemand die zijn stad graag wil vergroenen, dan is deze avond echt iets voor jou. Doe je mee?


PAY WHAT YOU WANT

CrossArts wil graag toegankelijk zijn voor een breed publiek. Daarom mag je voor deze avond zelf beslissen of en wat je wil betalen. Graag willen we wel dat je reserveert.

Als je op de ticketlink klikt, kun je kiezen voor meerdere opties. Een pay what you want ticket (1 persoon). Er zijn ook gratis tickets of vaste bedragen voor als je voor meerdere personen wilt reserveren. Alle tickets geven toegang tot hetzelfde event.

Reserveer hier je ticket

Reacties

Over de organisator

CrossArts
CrossArts maakt een groeiend kunstprogramma op creatieve plekken en in de publieke ruimte van Breda. CrossArts nodigt je uit om verder te...... Lees meer